Je kind begeleiden bij zindelijk worden is niet altijd eenvoudig

De meeste kinderen worden tussen de twee en drie jaar overdag zindelijk, maar bij andere kinderen gaat het veel moeilijker.

Zo’n 4% van de kinderen is nog niet zindelijk als ze naar school moeten, terwijl de meeste basisscholen dit wel verwachten. Dit zorgt voor stress, druk en onzekerheid bij veel ouders. Wat is normaal? En hoe help ik mijn kind het beste?

Hoewel de oorzaak medisch of motorisch kan zijn, is er in 97 procent van de gevallen geen fysieke oorzaak. Het probleem is veelal gedragsmatig en kan zijn oorsprong vinden in bijvoorbeeld stress in huis, aandacht willen trekken, angst, veranderingen in het gezin, scheiding etc.

Bij Atlas Jeugdhulp kunnen wij kindgerichte adviezen geven, die bijvoorbeeld betrekking hebben op de toilettijden, het aanbieden van het toiletmoment, het verminderen van angst en het positief bekrachtigen van gedrag. Een gedragsverandering is moeilijk en vereist veel oefening, maar wij staan klaar om met u mee te denken en uw gezin te ondersteunen. We hebben momenteel geen wachtlijst, dus bent u nieuwsgierig geworden? Voor meer informatie bel: 088 321 01 11.