Heeft u een specifieke vraag, maar bent u het antwoord nog niet tegen gekomen op onze website? Neem dan eens een kijkje bij de veelgestelde vragen, wellicht wordt uw vraag hier toegelicht. Mocht dit niet het geval zijn, neem dan vrijblijvend contact met ons op! Wij helpen u graag verder.
Geen antwoord op uw vraag?
U kunt zich aanmelden voor de Jeugd GGZ of de Ambulante Gezinsbegeleiding. Indien u zich wilt aanmelden voor beide vormen van hulpverlening dient u dit apart te doen.
Voor een aanmelding van een kind tot 16 jaar is het noodzakelijk dat beide gezaghebbende ouders toestemming geven voor deze aanmelding. Indien ouders gescheiden zijn en zij gezamenlijk het ouderlijk gezag hebben over het kind, zullen we schriftelijke toestemming van beide ouders vragen. Jongeren vanaf 16 jaar mogen zichzelf aanmelden. U kunt uw kind zelf aanmelden. Daarvoor heeft u wel een verwijsbrief nodig van uw huisarts, medisch specialist of van de gemeente (sociaal/wijkteam) voor de Basis Jeugd GGZ. Als er nog geen beschikking is van de gemeente, vraagt Atlas Jeugdhulp deze aan. Hierna nodigen we u uit voor een intakegesprek.
Aanmelden voor Jeugd GGZ
Wanneer u vragen heeft die passend zijn voor Ambulante Gezinsbegeleiding neem dan contact op met het sociaal of wijk team van uw gemeente. Zij kunnen de beschikking afgeven die nodig is voor deze vorm van hulpverlening. Als er nog geen beschikking is van de gemeente, vraagt Atlas Jeugdhulp deze aan. Hierna nodigen we u uit voor een intakegesprek.
Aanmelden voor Ambulante Gezinsbegeleiding
Sinds 2015 zijn de gemeenten verantwoordelijk voor de jeugdhulp. Dit is vastgelegd in de jeugdwet. Zowel Atlas Jeugd GGZ als de Ambulante Gezinsbegeleiding worden dan ook volledig vergoed door uw gemeente. Atlas Jeugdhulp heeft contracten met de volgende gemeenten.
De hulpverlening van de Jeugd GGZ vindt plaats op onze locatie in Houten (De Molen 30-32). Op deze locatie zijn alle faciliteiten beschikbaar voor het bieden van de beste behandeling.
Voor Ambulante Gezinsbegeleiding geldt dat de hulp op verschillende locaties aangeboden kan worden. Een ambulant begeleider kan bijvoorbeeld ook bij u thuis komen of de hulp afstemmen met school.
Wij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 -17.00 uur op het nummer: 088-321 01 11 Indien er sprake is van crisis of spoed dient u contact op te nemen met uw eigen of dienstdoende huisarts in uw woonplaats. Deze kan, indien nodig, de crisisdienst in uw regio inschakelen.
U kunt eenvoudig voor de deur (betaald) parkeren.
U kunt uw afspraak afzeggen via het telefoonnummer: 088-321 01 11 of via de mail: afspraken@atlasjeugdhulp.nl Let op: u kunt elke afspraak tot 24 uur van te voren kosteloos annuleren. Mocht u binnen 24 toch verhinderd zijn, laat het ons zo snel mogelijk weten. Wij zullen dan met u een nieuwe afspraak inplannen.
Na ontvangst van de beschikking vanuit de gemeente: 2 - 3 weken
Houten: 2 - 3 weken
Atlas Jeugdhulp gaat zorgvuldig met uw persoonlijke gegevens om. Wij verwijzen u daarom graag naar ons privacyreglement.
Atlas Jeugdhulp zet zich in voor kwalitatief goede jeugdhulpverlening. Mocht u desondanks niet tevreden zijn, dan gaan we daar graag over in gesprek. We verzoeken u dan ook uw klacht allereerst met uw behandelaar te bespreken. Lost een gesprek het probleem niet of onvoldoende op, dan kunt u uw officiële klacht indienen bij de klachtenfunctionaris: Samantha Rootlieb. U kunt haar bereiken via het algemene e-mailadres: info@atlasjeugdhulp.nl. Uw bericht wordt doorgestuurd aan de locatiemanager en de klachtenfunctionaris. Informatie over de verdere procedure vindt u in het klachtenreglement.
Mocht u er niet met de organisatie uitkomen of lopen er zaken niet goed in de dienstverlening dan is de vertrouwenspersoon, Lisette Kwast, er om de zaak weer in beweging te krijgen. Zij is onafhankelijk; zij werkt niet voor de instelling. Zij luistert goed naar u, bekijkt samen met u waar het probleem precies zit en helpt u kiezen hoe hier het beste mee om te gaan. Als dit het probleem oplost, stopt ook de ondersteuning van de vertrouwenspersoon. De vertrouwenspersoon ondersteunt niet bij inhoudelijke hulpverleningsgesprekken, maar enkel bij vraag/klachtgesprekken. U kunt mevrouw Kwast benaderen via vertrouwenspersoon@atlasjeugdhulp.nl.
Bij de volgende problematieken kan gedacht worden aan Ambulante Gezinsbegeleiding
Deze hulpverlening kan goed gecombineerd worden met andere vormen van hulp, zoals psychologische behandeling, naschoolse opvang etc.
Lees verder
We bieden diagnostiek en behandeling, waarbij gedacht kan worden aan de volgende problematiek: Ontwikkelingsproblemen, Angst- en dwang, Gedragsproblemen, Aandachts- en concentratieproblemen, Negatief zelfbeeld, Trauma (enkelvoudig), Rouwverwerking, Sociale problemen, Stemmingsklachten. Wij doen geen onderzoek naar en/of behandeling van dyslexie of leerstoornissen.