Video-hometraining (VHT)

Video-hometraining is gericht op het ouderschap. Professionele begeleiding met behulp van eigen videobeelden voor gezinnen met vragen en/of problemen in de opvoeding. 

Video-hometraining wordt ingezet bij hulpvragen van ouders over de opvoeding van hun kinderen. De aanpak wordt afgestemd op de specifieke ontwikkelingsbehoeftes en de ontwikkelingsfasen van het kind en sluit aan bij de mogelijkheden van de ouders. Het doel van VHT is om, dat wat van nature aanwezig is in het contact, te ondersteunen en te herstellen aan de hand van videobeelden van het dagelijkse (gezins)leven. Door een analyse van korte video-opnames van de alledaagse omgang thuis, worden de initiatieven van kinderen goed zichtbaar en kunnen ouders zien wat het kind nodig heeft om zich goed te kunnen ontwikkelen. De meeste ouders zien zelf bij het terugkijken van de beelden wat hun kind nodig heeft en kunnen met begeleiding van onze video-hometrainer het eigen handelen afstemmen op de ontwikkelingsbehoeftes van hun kind(eren).

De video-opname wordt door onze video-hometrainer samen met de ouders besproken, waardoor de ouders de behoeftes van het kind  beter (gaan) begrijpen. Video-hometraining wordt zowel ingezet bij lichte hulpvragen als bij langdurige en complexe problemen. De duur van de video-hometraining varieert van enkele weken tot een aantal maanden.

Ben jij op zoek naar inzet van een Video-hometrainer of wil meer advies over of dit passend kan zijn? Neem contact op via 088-3210111 of begeleiding@atlasjeugdhulp.nl

 

Marjolein Dittmar

Ambulant gezinsbegeleider / Video-hometrainer

Myrthe Verhoeven

Ambulant gezinsbegeleider / Video-hometrainer