Leer onze collega Lieke kennen!

Lieke werkt bij ons als psychodiagnostisch medewerker. Ben jij ook benieuwd wie zij is? Lees dan verder.


Stel jezelf eens kort voor!

Mijn naam is Lieke. Ik ben afgestudeerd als orthopedagoog en sinds 1 januari 2022 werk ik bij Atlas Jeugdhulp als Psychodiagnostisch medewerker in het Jeugd-GGZ team.

Waarom ben je bij Atlas Jeugdhulp gaan werken?

Ik vind het werken in de hulpverlening erg waardevol. Het geeft mij veel motivatie als ik van betekenis kan zijn voor kinderen en gezinnen die moeilijkheden tegenkomen. Door de diversiteit van mensen die ik ontmoet, blijft mijn werk heel afwisselend en boeiend.

Toen ik op de site van Atlas Jeugdhulp terechtkwam dacht ik meteen: daar wil ik werken! Ik kan mij erg vinden in de visie en werkwijze van Atlas Jeugdhulp. Wat mij zo aanspreekt is dat de organisatie zo innoverend is. Zo merk ik dat er veel aandacht wordt besteed om samen met het cliëntsysteem te kijken naar wat er nodig is voor het kind/ de jongere en diens omgeving.

Wat doe je als psychodiagnostisch medewerker?

Als psychodiagnostisch medewerker doe ik veel testonderzoeken bij kinderen, zoals het in kaart brengen van de sterke en zwakke kanten van het cognitieve functioneren van een kind of jongere. Zo kunnen we intern nog beter kijken naar wat de beste behandeling voor het kind of de jongere is.

Als je één ding zou mogen veranderen binnen de jeugdhulp in het algemeen, wat zou je dan veranderen?

Meer preventie! Tijdens mijn bacheloropleiding leerde ik veel over de problemen en hulpverlening. Het hield mij erg bezig hoe deze problemen voorkomen kunnen worden. Daarom heb ik tijdens mijn masteropleiding ook het traject preventieve jeugdhulp gevolgd. Ik ben groot voorstander van het bevorderen van de positieve gezondheid en het vroegtijdig ingrijpen bij ontwikkelings- en opvoedproblemen om zoveel mogelijk leed te voorkomen.

Waar word jij gelukkig van?

Ik word gelukkig van mijn werk binnen Atlas Jeugdhulp, het samenzijn met vrienden en familie, sporten en op reis gaan om meer van de wereld te zien!