Het boosheidsmonster

Aangenaam, dit is "het boosheidsmonster". Veel kinderen die bij Atlas Jeugdhulp komen, hebben al wel eens kennisgemaakt met het monster. Dit monster komt namelijk tevoorschijn als een kind héél boos is. Hij verschijnt in het hoofd van het kind en bepaalt wat hij of zij doet. Meestal reageert het monster niet zo slim en erg primitief: door te schoppen, slaan, schelden etc. Het kind kan vaak niet meer rationeel denken en handelen; hij weet wel dat slaan niet slim is en dat hij beter weg kan lopen, maar op het moment dat hij boos is, heeft het monster de controle.

Samen met het kind temmen wij het boosheidsmonster: we leren te herkennen wanneer het monster zou kunnen opduiken en bedenken oplossingen om dan weer rustig te worden zodat het monster wegblijft. Dit is één van de vele manieren om kinderen uit te leggen hoe boosheid werkt. Dit kan ook met de thermometer of de volle emmer, etc. We passen onze aanpak altijd aan op het kind en zijn/haar beleving.

Zoekt u hulp of heeft u vragen over een casus: neem gerust vrijblijvend contact met ons op! 088-3210111 of info@atlasjeugdhulp.nl.