Een kansrijke start voor ieder kind

In Nederland heeft rond 16% van de kinderen een valse start bij de geboorte. Daardoor krijgen zij later vaker fysieke en psychische problemen, suikerziekte, hart- en vaatziekten en overgewicht. Ook komen ze veel vaker in aanraking met jeugdhulp.

Wat ons betreft verdient ieder kind de best mogelijke start van zijn of haar leven en een optimale kans op een goede toekomst. De eerste 1000 levensdagen zijn cruciaal voor een goede start. De gezondheid voor, tijdens en na de geboorte blijkt een belangrijke voorspeller van zowel fysieke als mentale problemen op latere leeftijd.

Dit is één van de redenen van de opzet van onze Poli Het Jonge Kind waar wij kinderen zien in de leeftijd van 0 t/m 5 jaar. En de reden om coalitiepartner te zijn van Kansrijke Start. Op onze Poli zien we kinderen vanaf 0 jaar. En we ervaren dat we van grote meerwaarde kunnen zijn, wanneer we snel passende zorg kunnen inzetten na "een valse start". Met  kortdurende behandeling en begeleiding zien we grote verschillen bij kinderen en ouders.

Wil je meer informatie over onze Poli Het Jonge Kind dan kun je contact opnemen via 088-3210111 of info@atlasjeugdhulp.nl. Meer informatue over Kansrijke Start vind je via deze link.