De ervaring van Sam

Sam is 16 jaar als hij zich bij Atlas Jeugdhulp aanmeldt. Hij heeft dan onder andere last van onzekerheid en zit niet lekker in zijn vel. We nemen jou mee in zijn ervaring bij Atlas Jeugdhulp.

Sam had veel last van pestervaringen in het verleden. Dit achtervolgt hem tot in het heden waarbij hij moeite heeft met het vormen van vriendschapsrelaties. Dat uit zich in weinig vertrouwen in anderen, onzekerheid en niet lekker in zijn vel zitten. Om die reden kwam Sam bij ons voor begeleiding. In overleg met hem zijn we gestart met EMDR therapie (rechtsom). Herinneringen worden geordend basis van disfunctionele kernopvattingen . Op deze manier wordt zijn ‘archiefkast’ langzaam opgeruimd.

Vervolgens is cognitieve gedragstherapie toegepast om zijn negatieve gedachten te buigen naar helpende positieve gedachten. Dit zorgde ervoor dat Sam ontpopte tot een meer zelfverzekerde jongen die op eigen kracht weer een sociaal netwerk om zich heen is gaan bouwen en zich geen slachtoffer meer voelt. Het is mooi om te zien dat Sam van een bang vogeltje is gegroeid naar een sterke vogel die krachtig genoeg is geworden om uit zijn nest te vliegen. Hij is net afgestudeerd op de middelbare school en woont sinds kort op kamers.

Herken jij je in het verhaal van Sam of ken jij iemand die zich zo voelt als Sam? Wij luisteren graag vrijblijvend naar jouw verhaal. Je kunt ons bereiken via 088 - 321 01 11 of info@atlasjeugdhulp.nl.