Subsidie - Brugfunctionaris op school

De subsidieregeling Brugfunctionaris heeft als doel dat scholen iemand met een brugfunctie kunnen inzetten die laagdrempelig bereikbaar is voor het gezin. Zo krijgt het gezin vroegtijdig hulp bij vragen en zorgen die niet direct met onderwijs te maken hebben, kunnen andere medewerkers in het schoolteam zich op hun kerntaak richten, en kunnen leerlingen beter tot ontwikkeling en leren komen.

De brugfunctie legt een verbinding tussen het gezin thuis, het kind op school en – waar nodig – met professionals, instanties en partners in de wijk. Zo hebben ouders iemand die naast hen staat, kunnen leraren zich blijven concentreren op hun kerntaak, en komen leerlingen beter aan leren toe. Anders dan de rest van het schoolteam (leraren, intern begeleider, orthopedagoog, directeur, et cetera) werken brugfunctionarissen ook buiten de omgeving van de school. 

Atlas kan deze rol voor jullie als school oppakken. Wij komen al in de thuissituatie en hebben de juiste kennis in huis. Ook zouden we jullie interne brugfunctionaris kunnen ondersteunen. Benieuwd wat wij voor jullie kunnen betekenen? Neem contact op met onze manager Monique Damen via damen@atlasjeugdhulp.nl voor meer informatie.

Meer informatie over het aanvragen van deze subsidie kun je vinden op deze website: www.dus-i.nl/subsidies/brugfunctionaris